Regler Pannahouse Open 2017

Først og fremmest handler panna og streetfodbold om respekt. Sørg derfor altid for at bevare den gode stemning både under og udenfor kampene. Herunder finder du reglerne for henholdsvis 1vs1 og 3vs3.

Format:

Der spilles først gruppespil og derefter knockout runder. I gruppespillet er der ikke ekstra tid i tilfælde af uafgjort. De bedste spillere fra hver pulje går videre til knockout runderne.

Kampens længde:

En panna kamp tager 3 minutter (medmindre der bliver lavet en panna)

Hvordan vinder man:

Man kan vinde en panna kamp på to måder. Enten ved at score flest mål i løbet af de tre minutter, eller ved at lave en panna.

Hvad er en panna:

En panna laves ved at få bolden igennem benene på sin modstander. I 1vs1 behøves man ikke at modtage bolden efter panna'en). Man kan kun lave en panna hvis man har bolden. Hvis dette sker er kampen færdig! En panna tæller kun hvis den er lavet med vilje (husk at spillet handler om respekt og det er derfor meget vigtigt at man er ærlig). Det er dog dommeren som vurderer hvorvidt en panna er godkendt.

Mål:

Man kan score fra alle steder på banen og selvmål tæller også. Man kan dog ikke score ved at skyde bolden ind på banden først. Den skal altså direkte i mål.

Hvordan bliver kampen startet:

Begge spillere skal røre ved deres eget mål og bolden kastes ind på banen af dommeren. Hvis dommeren vurderer at der er tale om tyvstart gives bolden til den anden spiller.

Fysisk kontakt:

Kun meget lidt fysisk kontakt er lovligt når man spiller panna. Prøv at undgå alle former for skub og husk at spille ansigt til ansigt, i stedet for at vende ryggen til modstanderen. Dommeren må slå ned på enhver form for unfair handling og han bestemmer udfaldet af situationen.

Ekstra tid:

I knockout kampe er der ekstra tid hvis en kamp ender uafgjort. Her spilles der til næste scorede mål eller panna. Spilleren som havde bolden sidst starter med bolden.

Format:

Der spilles først gruppespil og derefter knockout runder. I gruppespillet er der ikke ekstra tid i tilfælde af uafgjort. De bedste hold fra hver pulje går videre til knockout runderne

Udskiftere:

Et hold må maks have to udskiftere. Der er løbende udskiftning.

Kampens længde:

En 3vs3 kamp tager planmæssigt 7 minutter (medmindre der bliver lavet en panna). I tilfælde af tidsnød kan gruppespils kampe nedsættes til 5 minutters kampe.

Hvordan vinder man:

Der er to måder at vinde en 3vs3 kamp på. Enten ved at score flest mål eller ved at lave en panna.

Hvad er en panna:

En panna laves ved at få bolden igennem benene på sin modstander. I 3vs3 tæller en panna kun hvis bolden også modtages på den anden side af den samme spiller. Man kan kun lave en panna hvis man har bolden. Hvis dette sker er kampen færdig! En panna tæller kun hvis den er lavet med vilje (husk at spillet handler om respekt og det er derfor meget vigtigt at man er ærlig). Det er dog dommeren som vurderer hvorvidt en panna er godkendt.

Mål:

Man kan score lige meget hvor man er på banen og selvmål tæller også.

Hvordan bliver kampen startet:

Sten, saks, papir... street style!

Indspark:

Hvis bolden ryger ud af banen bringes den i spil med fødderne.

Fysisk kontakt:

Fysisk kontakt er en del af spillet, dog vil vi ikke se voldsomme skub eller enhver anden form for unfair spil. Hvis dette sker vil dommeren give fejl og der kan i værste tilfælde gives gule kort (spilleren ryger ud indtil næste mål) og røde kort (spilleren ryger ud resten af kampen).

Målmand:

Der er ingen fast målmand da ingen må tage med hænder. Der må kun stå én spiller foran det mål man forsvarer og feltet hvor grænsen går vil være markeret med linjer. Hvis der meget tydeligt at der står mere end én lige foran målet kan dommeren give fejl eller straffe al efter hvor stor betydning overtrædelsen har for kampen.

Fejl:

Hvis et hold laver 3 fejl i løbet af en kamp, giver resten af alle fejl et straffespark til modstander holdet.

Straffespark:

Et straffespark tages fra midten af banen af (ishockey stil)

Ekstra tid:

I knockout kampe er der ekstra tid hvis en kamp ender uafgjort. Her spilles der til næste scorede mål eller panna. Holdet som ikke startede med i den oprindelige kamp, starter med bolden i ekstra tid.